Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> Comunicare >> Proiecte europene

 
Modalităţi de accesare a fondurilor nerambursabile pentru apicultură prin PNDR

 

 

 
Exemple de investiţii realizate cu fonduri SAPARD
  
Căsuţe de vacanţă în Delta Dunării
 
Beneficiar SAPARD: SC Ecosigma SRL
Proiect SAPARD: Case de vacanţă, sat Uzlina, Comuna Murighiol, Tulcea
Valoarea proiectului: 66.253 Euro - fondurile nerambursabile acordate prin Programul SAPARD 33.126,5 Euro
Contact: Tel/Fax: 0240-533.816

Proiectul are ca scop infiintarea unei noi structuri turistice amplasate in mijlocul Deltei Dunarii – Uzlina, com. Murighiol ce va oferi servicii de turism de calitate superioara cazare si inchiriere de ambarcatiuni in mediul natural si mirific al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Proiectul vizeaza finalizarea constructiei a 3 case de vacanta avand fiecare doua camere si baie proprie, dotate cu mobilier modern, televizor conectat la antena satelit, aer conditionat si boiler electric. Pe fiecare casuta se va monta cate un panou cu celule solare, iar apa potabila va fi asigurata prin intermediul unei ministatii de tratare a apei si apoi evacuate printr-o ministatie de epurare a apei. Terenul pe care sunt amplasate constructiile se va imprejmui si se vor amenaja alei pavate. Transportul pe apa va fi asigurat prin achizitionarea a 2 noi ambarcatiuni. Beneficiarii proiectului sunt turistii romani sau straini care doresc sa petreaca un sejur sau o vacanta in cadrul mirific al Deltei Dunarii.
In ultimii ani turismul si activitatile conexe au cunoscut o crestere sustinuta, aceasta reprezentand in contextul judetului Tulcea una din principalele alternative viabile de dezvoltare durabila, fiind totodata si cea mai importanta sursa de fonduri suplimentare la bugetele locale.
Prin acest proiect se vor crea 3 locuri noi de munca din randul populatiei locale neocupate, in scopul atenuarii depopularii spatiului rural din Delta Dunarii, si in special din zona Uzlina – Murighiol, unde somajul atinge cote ridicate mai ales in randul femeilor.

   
   
  
  
 

 
Pensiune agroturistică în Delta Dunării 
 
Beneficiar SAPARD: SC Stiltours SRL
Proiect SAPARD: Pensiune agroturistică pe construcţie existentă şi extindere, sat Colina, comuna Murighiol, judetul Tulcea
Valoarea proiectului: 93.352 Euro - fondurile nerambursabile acordate prin Programul SAPARD 46.676 Euro
Contact: Tel/Fax: 0240-511.598;
Prin proiect, se va reabilita, moderniza si extinde o constructie existenta pe malul Lacului Razlem, pentru a o transforma in pensiune agroturistica. Obiectivul se compune din corp cazare turisti si corp servire masa, prevazute cu retea alimentare apa, retea canalizare, racord electric si iluminat in incinta, bazin vidanjabil, centrala termica si statie tratare apa potabila. Ca dotari, sunt prevazute 2 mese inox, 2 masini de gatit cu 4 ochiuri si cuptor, 2 fripteuze si 2 frigidere la bucatarie si respectiv 10 seturi mobilier camera, 1 set mobilier restaurant si receptie, 1set mobilier bucatarie, 10 televizoare si 20 seturi lenjerie camera.
Cazarea este oferită contra sumei de 140 lei / zi / persoană cu pensiune completă şi room-service, băuturile putând fi achiziţionate separat de la bar. Complexul dispune şi de piscină, în aer liber. Totodată, se pot închiria bărci cu vâsle sau / şi motor, contra sumei de 50 Lei / oră, iar în cazul în care turişii preferă pescuitul bărcile pot fi închiriate cu 150 lei / zi. Există totodată şi unelte şi echipamente de pescuit disponibile.
Pensiunea se află la 35 de km. de Tulcea mergând spre localitatea Colina şi se poate ajunge, de preferinţă cu maşina, drumul pe Dunăre fiind destul de lung şi întortocheat.
In urma acestei investitii s-au creat 11 locuri noi de muncă.

     
   
   
 


Modernizare fermă de vaci
 
Beneficiar SAPARD: SC Comcereal SA
Proiect SAPARD: Modernizare ferma de vaci cu lapte Tarzii, com. Oltenesti, jud. Vaslui
Valoare proiectului: 3.700.000Euro - fondurile nerambursabile acordate prin Programul SAPARD 1.000.000 Euro

Ferma a fost construită acum 25 de ani şi a fost gândită iniţial pentru o exploatare intensivă a animalellor în sistem legat, însă prin acest proiect s-a propus adoptarea noilor tehnologii de creştere a animalelor în sistem de stabulaţie liberă.
Proiectul de modernizare a fermei Târzii a cuprins următoarele activtăţi:
  • reabilitarea clădirilor existente şi dotarea acestora cu spaţii de odihnă, front de furajare, perii rotative, adăpători izoterme, sisteme de evacuare a dejectiilor, sistem de alăptare a viţeilor
  • reabilitarea şi redimensionarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică
  • construirea unor noi obiective - Sală de Muls, Platformă de dejectii, Gospodarie de apa, Siloz, Fânar
  • dotarea Sălii de muls cu utilaje şi echipamente performante produse de unul dintre liderii de pe piaţa echipamentelor din acest domeniu, sală de muls în sistem paralel 2 x 10 complet automatizată, poartă de selecţie, tanc de răcire şi stocare a laptelui cu o capacitate de 8000 litri
  • dotarea fermei cu remorcă tehnologică, remorcă vidanjă, greblă de adunat făn, greblă de răvăşit fân, cositoare, încărcător frontal, presă de balotat
  • popularea fermei cu 280 de vaci pentru lapte din rasa "Holstein Friesen" cu un înalt potenţial genetic şi productiv
Investiţia realizată a condus la optimizarea sistemului de producţie şi la obţinerea de lapte materie primă cu proprietăţi calitative superioare atât din punct de vedere al proprietăţilor nutritive cât şi în ceea ce priveşte încadrarea în normele şi standardele sanitar-veterinare în vigoare.
Producţia zilnică medie de lapte este de 27 litri / cap de vacă, lapte conform, care se încadrează în categoria "A" de calitate.

                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Împreună creştem satul românesc.