Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> Sector Pomicol >> sM 9.1a - Grupuri de producători în pomicultură

Submăsura 9.1a - Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol
   
SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de înființare a grupurilor de producători în sectorul pomicol.
 
OBIECTIVELE submăsurii 9.1a:

· Îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor pomicole;

· O mai bună integrare pe piață a producătorilor primari;

· Creșterea veniturilor producătorilor prin comercializarea în comun a producției;

· Crearea și promovarea lanțurilor scurte;
· Respectarea standardelor comunitare de mediu si climă, siguranță alimentară etc;
 
BENEFICIARII:

·  Grupurile de producători din sectorul pomicol care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014 și înainte de solicitarea sprijinului;

 

Valoarea SPRIJINULUI NERAMBURSABIL acordat este 100% public și nu poate să depășească anual 10% din valoarea producției comercializate și 100.000 euro/an

Sprijinul  nerambursabil se plătește sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.
Sprijinul nerambursabil se calculează pe baza producției comercializate anual prin intermediul grupului. În primul an, se poate plăti grupului de producători un sprijin calculat pe baza valorii medii anuale a producției comercializate de membrii acestuia, în ultimii trei ani înainte de aderarea la grup.
Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului astfel:
• anul I - 10%
• anul II - 8%
• anul III - 6%
• anul IV - 5%
• anul V - 4%

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module online”

 
 
 

Readucem în atenție faptul că, înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal.

Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 

Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2020 a Ghidului solicitantului (GS) precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.

 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 9.1a (2020) RO 648 KB2mn / <1mn
2 Anexa 1 Cererea de Finanțare sM 9.1a RO 967 KB3mn / 2mn
3 Anexa 2 Model Plan afaceri sM9.1a RO 96 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 sM9.1a Stabilirea dimensiunii economice a exploatatiei RO 59 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 sM9.1a Anexa aferenta Subprogramului Tematic Pomicol RO 2,149 KB6mn / 3mn
6 Anexa 5 sM9.1a Lista localitati HNV RO 171 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 6 sM9.1a Anexa I Tratat Instituire Comunit Europeana RO 227 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 7 C1.1. Model Contract finantare RO 269 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 8 Fisa Masurii 9 si sM9.1a RO 118 KB<1mn / <1mn
10 Anexa 9 sM9.1a Lista actelor normative utile sM9.1a RO 90 KB<1mn / <1mn
11 Anexa 10 sM9.1a Declaratie incadrare intreprinderi in IMM. RO 125 KB<1mn / <1mn
12 E.1.2. Fisa de evaluare generala sM9.1a 2020 RO 585 KB2mn / <1mn
13 Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal RO 385 KB<1mn / <1mn

 
Împreună creştem satul românesc.