Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 16.1 si 16.1a - Sprijin infiintare si functionare grupuri operationale, pt dezvoltare proiecte pilot noi, produse dar si procese in sect. pomicol

Submăsura 16.1 și submăsura 16.1a  - Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol și pomicol 
   

SCOPUL principal al submăsurii este de a sprijini înființarea și funcționarea Grupurilor Operaționale (GO) cu scopul de a realiza, în comun, un proiect de dezvoltare-inovare nou, prin care să se abordeze anumite probleme specifice și să se valorifice oportunitățile existente în sectoarele agricol, agro-alimentar și forestier.

 

 

OBIECTIVELE submăsurilor 16.1 și 16.1a sunt de a contribui la promovarea inovării și cooperării în sectorul agroalimentar, inclusiv în sectorul pomicol,  prin dezvoltarea de proiecte-pilot și de noi produse, practici și tehnologii. Înființarea Grupurilor Operaționale în cadrul submăsurilor 16.1 și 16.1a va facilita cooperarea dintre fermieri, organismele de cercetare, universități, consultanți și alți actori relevanți din sectorul agroalimentar, pentru creșterea gradului de inovare din aceste sectoare și adaptarea rezultatelor cercetării la nevoile sectoriale.

 

 

BENEFICIARII acestor submăsuri sunt grupurile operaționale, fără statut juridic, constituite din minim un partener din categoriile de mai jos și cel puțin un fermier/un grup de producători/o cooperativă/altă formă de asociere în agricultură din sectorul pomicol:

•          Partener cu domeniul  de activitate de cercetare (de ex.: producție/ procesare/ ambalare fructe), corespunzător temei proiectului;

•          Partener care are ca activitate principală procesarea/comercializarea fructelor din sectorul pomicol sau producția de ambalaje și alte produse destinate sectorului ca domeniu principal de activitate, în concordanță cu tema proiectului.

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, trebuie să folosiți ACROBAT READER si sa urmati pașii de mai jos:

- Identificați și salvați pe calculatorul dumneavoastră Cererea de Finanțare sau formularul dorit .

- Deschideți cu Acrobat Reader - v10 (hyperlink pe v10) sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/.

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 
PRAGUL DE CALITATE MINIM PENTRU SUBMĂSURA 16.1 ESTE DE 10 PUNCTE.
PRAGUL DE CALITATE MINIM PENTRU SUBMĂSURA 16.1a ESTE DE 15 PUNCTE.*
 

Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2018 a Ghidului solicitantului (GS) pentru submăsura 16.1 și submăsura 16.1a  - „Sprijin pentru înfiintarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol si pomicol”, precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.

*Atenție! Pragul minim aferent sM16.1a este de 15 puncte, conform eratei de mai jos!
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul solicitantului 16.1-16.1a RO 1,364 KB4mn / 2mn
2 Erata la Ghidul solicitantului aferent sM16.1 si sM16.1a RO 192 KB<1mn / <1mn
3 Anexa 1 Cerere de Exprimare a Interesului (sM16.1,16.1a) RO 1,940 KB5mn / 3mn
4 Anexa 2 - Acord de cooperare pentru constituire Parteneriat (16.1,16.1a) RO 88 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 3 - Prevederi aplicabile etapei II RO 91 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 4 - Ghid pentru determinarea incadrarii proiectului dpdv al ANEXEI I la TFUE RO 56 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 5 - Fisa Masurii - extras PNDR RO 254 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 6 - Lista cuvinte cheie RO 166 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 7 - Lista localitati HNV RO 165 KB<1mn / <1mn
10 Anexa 8 - Anexa I - lista prevazuta la art. 38 din tratatul de functionare a UE RO 227 KB<1mn / <1mn
11 Fisa de evaluare 16.1,16.1a - Anexa nr. 2 la ordin RO 317 KB<1mn / <1mn
12 Anexa nr.1 la Fisa evaluare - Solicitare informatii suplimentare RO 107 KB<1mn / <1mn
13 Anexa nr.2 la Fisa evaluare - Notificare rezultatul evaluarii RO 88 KB<1mn / <1mn
14 Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal RO 534 KB2mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.