Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 3.1 - Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate

Submăsura 3.1 - Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate

 

Scopul submăsurii este de a sprijini fermierii şi grupurile de fermieri care aplică pentru prima dată la schemele de calitate, în scopul creşterii numărului de aplicanţi care produc şi comercializează produse agricole și alimentare în baza schemelor de calitate.

 

Obiectivul presupune o mai bună integrare a producătorilor agricoli în lanţurile agroalimentare, prin intermediul schemelor de calitate și prin adăugarea de plus valoare produselor agricole.

În cadrul domeniului de aplicare al acestei submăsuri, costurile rambursate către fermieri vor apărea ca urmare a aderării la schemele de calitate sprijinite, reprezentând costurile aferente aderării la schema de calitate, contribuţia anuală de cooperare, certificare și inspecţii necesare pentru evaluarea conformităţii cu specificaţiile schemei.

Ajutoarele se acordă sub formă de stimulent financiar anual, pentru o perioadă maximă de cinci ani consecutivi de la aderarea la o schemă de calitate.

 

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul public acordat prin submăsura 3.1 sunt fermierii (cu excepția persoanelor fizice neautorizate) şi grupurile de fermieri legal constituite, care îşi desfăşoară activitatea agricolă pe teritoriul României şi participă pentru prima dată la o schemă de calitate a UE.

 

Valoarea nerambursabilă este de max. 3.000 de euro/ exploataţie/ an și se acordă ca rambursare a costurilor eligibile suportate și plătite efectiv de fermieri/grupuri de fermieri.

Sprijinul public reprezintă ajutor financiar nerambursabil și se acordă sub forma unui stimulent anual, pe o perioadă de maxim 5 ani consecutivi de la aderarea pentru prima dată la o schemă de calitate.

 

 

 

N O T Ă

de clarificare privind condiția de fermier sau fermier activ aferentă Ghidului solicitantului sM 3.1

 

 

 

 

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2018 a Ghidului solicitantului (GS) pentru submăsura 3.1 - „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate”, precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.

 

 

Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 3.1_2018 RO 1,057 KB3mn / 2mn
2 Anexa 1 Cererea de Finantare sM 3.1 RO 967 KB3mn / 2mn
3 Anexa 2 Model Plan actiuni RO 81 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 Model Contract de finantare RO 259 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 Anexa I la Tratatul de Instituire al Comunitatii Europene RO 226 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 Fisa Masurii 3 si a Submasurii 3.1 RO 101 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 6 Acte normative utile RO 79 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 7 Declaratia datelor cu caracter personal RO 46 KB<1mn / <1mn
9 E.1.2.Fisa de evaluare generala sM3.1 RO 325 KB<1mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.