Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 5.1 - Sprijin investiţii măsuri preventive pt reducerea efectelor dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi catastofale - BENEFICIARI PUBLICI

Submăsura 5.1 - Sprijin pentru investiţiile în  măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastofale probabile - BENEFICIARI PUBLICI
   

SCOP:

SUBMĂSURA 5.1 dedicată cererilor de finanțare depuse de beneficiari publici (Entități publice cu atribuții în domeniu sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/ gestionari publici ai fondurilor cinegetice, are drept scop prevenirea şi limitarea răspândirii pestei porcine africane (PPA), prin investiţii în creșterea capacităţii operaţionale de prevenire a epizootiilor şi combaterea acestora, precum şi prin reducerea efectelor dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale asupra potenţialului de producţie agricolă - suine.

 

 

OBIECTIVE:
 

Sprijinul acordat  prin această sub-măsură va contribui la:

- creșterea capacităţii operaționale de prevenire a apariţiei epizootiilor şi combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reacţie din partea autorităţilor;
- reducerea efectelor dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale asupra potenţialului de producţie agricolă.

 

 

BENEFICIARII:

Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

- entități publice cu atribuții în domeniu sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice.

 

 

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

Rata maximă a sprijinului public nerambursabil va fi de:

-  80% din totalul cheltuielilor eligibile;

- 100% din totalul cheltuielilor eligibile, numai în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ condiţiile menționate în Ghidul solicitantului.

şi nu va depăşi:

 •  30.000 euro pentru investiţii în instalații de dezinfectare şi dezinsecţie;

• 100.000 euro pentru investiţii în creșterea capacităţii operaţionale a laboratoarelor, prin dotarea acestora şi achiziţia de mijloace de transport a probelor;

•  20.000 euro pentru achiziţii de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise;

NOTA CLARIFICARE privind sectorul de instalaţii de dezinfecţie

 

 

NOTA CLARIFICARE privind tipurile de investiții eligibile aferente sM 5.1 având ca beneficiari autoritățile publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, respectiv autoritățile publice care au în administrare drumurile publice.

 

NOTA CLARIFICARE privind aplicarea Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziție publică pentru proiectele finanțate prin PNDR – versiunea 05

 

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module on-line”

 

Înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal. Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 
Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2020 a Ghidului solicitantului (GS) precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.
 
 
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 5.1 publici - sesiune 2020 RO 3,444 KB9mn / 4mn
2 Anexa_1_CEREREA_de_FINANTARE_M5_1_publici RO 1,552 KB4mn / 2mn
3 Anexa_2 Model_Documentatie_tehnico-economica RO 85 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3- Harta cu zonele de risc de contaminare PPA de pe teritoriul Romaniei RO 220 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 efective-porcine-iun-2017 RO 53 KB<1mn / <1mn
6 Centralizator-studii-evaluare-faună-cinegetică-2019 (1) RO 2,885 KB8mn / 4mn
7 Anexa_7_Declaratie_prelucrarea_date_caracter_personal_beneficiari_sau_solicitanti RO 46 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 9 - Fisa sM 5.1 RO 95 KB<1mn / <1mn
9 Anexa_10-_Acte_Normative_utile RO 61 KB<1mn / <1mn
10 C1.1 Contract de finantare RO 306 KB<1mn / <1mn
11 E1.2 Fisa de evaluare 5.1 RO 727 KB2mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.