Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 5.1 - Sprijin investiţii măsuri preventive reducere efecte dezastre naturale, evenimente adverse şi catastofale - BENEFICIARI PRIVATI

Submăsura 5.1 - Sprijin pentru investiţiile în  măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile - BENEFICIARI PRIVAȚI
   

SCOP:

Submăsura 5.1 este destinată prevenirii și limitării răspândirii pestei porcine africane (PPA) prin finanțarea investițiilor de modernizare a fermelor de suine din punct de vedere al biosecurității.

 

 

OBIECTIVE:
 

Sprijinul acordat  prin aceasta submăsură va contribui la:

- Creșterea capacității operaționale de prevenire a apariției epizootiilor și combaterea acestora.
- Reducerea efectelor dezastrelor naturale, a evenimentelor adverse și a evenimentelor catastrofale asupra potențialului de producție agricolă.

 

 

BENEFICIARII:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 5.1 sunt:

•  fermieri, cu excepția persoanelor fizice neautorizate;

• cooperative (cooperativele agricole și societățile cooperative agricole), grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare care deservesc interesele membrilor.

 

 

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

Rata maximă a sprijinului public nerambursabil va fi de:

-  80% din totalul cheltuielilor eligibile pentru fermierii individuali;

- 100% cheltuieli eligibile pentru grupuri de fermieri.

și nu va depăși:

250.000 euro/ proiect pentru investiții în instalații, echipamente pentru asigurarea biosecurității și infrastructură sanitară  (de ex.: construcția și dotarea filtrului cu grup sanitar și dușuri, vestiare etc.) în cadrul fermelor. 

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module on-line”

   

 

Înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal. Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 
Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2021 a Ghidului solicitantului (GS), precum și anexele aferente, descărcând documentele de mai jos.
 
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul solicitantului sM 5.1 privati - sesiune 2021 RO 793 KB2mn / <1mn
2 Anexa 1 - Cererea de Finanțare - sesiune 2021 RO 1,082 KB3mn / 2mn
3 Anexa 2 Studiul_de_fezabilitate_conform_HG907_2016 RO 220 KB<1mn / <1mn
4 docx Anexa 3 - Zonele de risc RO 46 KB<1mn / <1mn
5 docx Anexa 4 - Model aviz sanitar – veterinar RO 17 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 Contract finantare sM 5.1 privați RO 365 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 5 Contract finantare sM 5.1 privați RO 385 KB<1mn / <1mn
8 docx Anexa 6 - Fisa sM 5.1 și sM 5.2 RO 34 KB<1mn / <1mn
9 docx Anexa 7 - Lista acte normative (sM 5.1 beneficiari privati) RO 19 KB<1mn / <1mn
10 docx Anexa 8 - Instructiuni conditii artificiale PPA RO 36 KB<1mn / <1mn
11 Anexa 9_Angajament_pe_propria_raspundere_PRIVIND_UTILIZAREA_COFINANTARII RO 51 KB<1mn / <1mn
12 Anexa B RO 230 KB<1mn / <1mn
13 Anexa C RO 158 KB<1mn / <1mn
14 E 1_2 Fisa de evaluare sM5 1 privati RO 945 KB3mn / 2mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.