Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 5.2 - Sprijin pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole

Submăsura 5.2 - Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale
   

SCOP:

Submăsura 5.2 „Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale”, se încadrează conform Regulamentului UE nr. 1305/2013, Articolul 18, în măsura 5 „Refacerea potențialului de producție agricolă afectat de dezastre naturale și de evenimente catastrofale și instituirea unor măsuri de prevenire corespunzătoare” și contribuie la domeniul de intervenție  DI 3B ”Sprijinirea gestionării și a prevenirii riscurilor la nivelul exploatațiilor”.

Sprijinul acordat  prin această submăsură va contribui la restabilirea potențialului de producție agricolă distrus de pesta porcină africană (PPA).

 

 

OBIECTIVE:
 

Sprijinul acordat prin această submăsură va contribui la refacerea potențialului de producție, fiind sprijinite acțiuni privind repopularea și refacerea efectivelor de suine sau reprofilarea exploatației cu altă specie de animale, ca urmare a decimării efectivelor de suine cauzată de apariția pestei porcine africane (PPA).

Investiții în scopul refacerii potențialului de producție prin:

- Achiziția animalelor de reproducție destinate repopulării în vederea restabilirii producției agricole cu utilizarea conversiei UVM, dacă este cazul;
- Achiziția animalelor de reproducție destinate reprofilării fermelor afectate, prin popularea cu alte specii de animale în vederea restabilirii producției agricole cu utilizarea conversiei UVM de la o specie la alta;
- Extinderea și/sau modernizarea în scopul adaptării adăposturilor de animale;

 

 

BENEFICIARII:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 5.2 sunt:

- fermierii (cu excepția persoanelor fizice neautorizate);

- cooperativele agricole, grupurile de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare.

 

 

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% și nu va depăși o valoare de 200.000 euro/ proiect.

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module on-line”

   

 

Înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal. Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 
Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2020 a Ghidului solicitantului (GS) precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.
 
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 5.2 - sesiune 2020 RO 1,847 KB5mn / 2mn
2 Anexa_1_CEREREA_de_FINANTARE_M5_2 RO 1,128 KB3mn / 2mn
3 Anexa 2 - Studiu de fezabilitate conform HG 907-2016 RO 219 KB<1mn / <1mn
4 Anexa_nr_3_Codul_bunelor_practici_agricole RO 1,683 KB5mn / 2mn
5 Anexa 4 - C1 1 Contract finantare RO 395 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5- Fisa sM 5.1 și sM 5.2 RO 129 KB<1mn / <1mn
7 Anexa_6 - Lista_actelor_normative_utile_sM_5.2 RO 93 KB<1mn / <1mn
8 Anexa_7_-_Instructiuni_evitare_creare_conditii_artificiale_accesarea_PNDR2020 RO 94 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 8 Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal RO 46 KB<1mn / <1mn
10 Anexa 9 - Zonele de risc RO 52 KB<1mn / <1mn
11 Anexa 10_Angajament_pe_propria_raspundere_PRIVIND_UTILIZAREA_COFINANTARII RO 50 KB<1mn / <1mn
12 Anexa B RO 230 KB<1mn / <1mn
13 Anexa C RO 158 KB<1mn / <1mn
14 rar Codul de bune practici RO 5,788 KB15mn / 7mn
15 E 1 2 Fisa de evaluare generala RO 905 KB3mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.