Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 5.2 - Sprijin pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole

Submăsura 5.2 - Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale
   

SCOP:

Submăsura 5.2 „Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale”, se încadrează conform Regulamentului UE nr. 1305/2013, Articolul 18, în măsura 5 „Refacerea potențialului de producție agricolă afectat de dezastre naturale și de evenimente catastrofale și instituirea unor măsuri de prevenire corespunzătoare” și contribuie la domeniul de intervenție  DI 3B ”Sprijinirea gestionării și a prevenirii riscurilor la nivelul exploatațiilor”.

Sprijinul acordat  prin această submăsură va contribui la restabilirea potențialului de producție agricolă distrus de pesta porcina africană (PPA).

 

 

OBIECTIVE:
 

Sprijinul acordat prin această submăsură va contribui la refacerea potențialului de producție, fiind sprijinite acțiuni privind repopularea și refacerea efectivelor de suine sau reprofilarea exploatației cu altă specie de animale, ca urmare a decimării efectivelor de suine cauzată de apariția pestei porcine africane (PPA).

Investiții în scopul refacerii potențialului de producție prin:

- Achiziția animalelor de reproducție destinate repopulării în vederea restabilirii producției agricole cu utilizarea conversiei UVM, dacă este cazul;
- Achiziția animalelor de reproducție destinate reprofilării fermelor afectate, prin popularea cu alte specii de animale în vederea restabilirii producției agricole cu utilizarea conversiei UVM de la o specie la alta;
- Extinderea și/ sau modernizarea în scopul adaptării adăposturilor de animale;

 

 

BENEFICIARII:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 5.2 sunt:

- fermierii (cu excepția persoanelor fizice neautorizate);

- cooperativele agricole, grupurile de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare.

 

 

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% și nu va depăși o valoare de 200.000 euro/ proiect.

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, trebuie să folosiți ACROBAT READER si sa urmati pașii de mai jos:

- Identificați și salvați pe calculatorul dumneavoastră Cererea de Finanțare sau formularul dorit .

- Deschideți cu Acrobat Reader - v10 (hyperlink pe v10) sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/.

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info  sau direct prin aplicația „Asistență module on-line”

   

PRAGURILE DE CALITATE LUNARE PENTRU SESIUNEA 2019

- 80 de puncte pentru perioada 01.04.2019 – 30.04.2019

- 60 de puncte pentru perioada 01.05.2019 – 31.05.2019

- 30 puncte pentru perioada 01.06.2019 – 30.06.2019

 

Înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal. Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 
Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2019 a Ghidului solicitantului (GS) precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 5.2 RO 1,834 KB5mn / 2mn
2 Anexa 1 - Cererea de finantare RO 1,125 KB3mn / 2mn
3 Anexa 2 - Studiu de fezabilitate conform HG 907-2016 RO 220 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 - Zonele de risc RO 52 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 - Contract finantare RO 396 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 - Fisa masurii 5 RO 127 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 7 - Instructiuni evitare creare conditii artificiale accesare PNDR RO 83 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 8 - Lista actelor normative utile sM 5.2 RO 94 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 9 - Codul bunelor practici agricole RO 1,683 KB5mn / 2mn
10 Anexa 12 - Angajament pe propria raspundere PRIVIND UTILIZAREA COFINANTARII RO 51 KB<1mn / <1mn
11 Anexa 15 - Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal RO 46 KB<1mn / <1mn
12 AnexaB RO 230 KB<1mn / <1mn
13 AnexaC RO 158 KB<1mn / <1mn
14 E 1 2 Fisa de evaluare generala RO 914 KB3mn / <1mn
15 rar Codul de bune practici RO 5,788 KB15mn / 7mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.