Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 9.1 - Grupuri de producători în sectorul agricol

Submăsura 9.1 - Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol - click pe titlul submăsurii pentru ghidul sintetic
   

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este încurajarea înființării și funcționării administrative a grupurilor de producători, recunoscute în conformitate cu prevederile legislației naționale.

 

NOTĂ DE CLARIFICARE privind modificarea cadrului legal al înființării, organizării și funcționării cooperativelor agricole

 

 

 

INFORMARE privind completarea Cererea de finanțare a informațiilor referitoare la contul bancar

 

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module online”

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

OBIECTIVELE submăsurii 9.1:

· Adaptarea producției și a produselor producătorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerințele pieței;

· Introducerea în comun a produselor pe piață, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor și aprovizionarea cumpărătorilor en gros;

· Stabilirea unor norme comune privind informarea asupra producției, acordând o atenție deosebită recoltării și disponibilității;

· Realizarea unor activități care pot fi desfășurate de către grupurile de producători, cum ar fi dezvoltarea competențelor în materie de exploatare și de comercializare, precum și organizarea și facilitarea proceselor de inovare și pentru protejarea mediului.

BENEFICIARII:

· grupurile de producători care se încadrează în definiția IMM-urilor și care sunt recunoscute conform legislației naționale în vigoare, pentru următoarele sectoare:

culturi de câmp;
horticultură (exceptând grupurile sprijinite prin subprogramul pomicol);
creșterea animalelor și păsărilor, mixte;

 

SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de 100%, dar:

· nu va depăși:

–  anual 10% din valoarea producției comercializate
–  100.000 euro/ an

Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului, astfel:

· Anul I - 10%;
· Anul II - 8%;
· Anul III - 6%;
· Anul IV - 5%; 
· Anul V - 4%; 

Sprijinul nerambursabil se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

 

 

 

Readucem în atenție faptul că, înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal.

Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 

Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2022 a Ghidului solicitantului (GS) pentru submăsura 9.1 - Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și Anexele aferente acestuia, descărcând documentele de mai jos: 

 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 9.1_2022 RO 806 KB2mn / <1mn
2 Anexa 1 CEREREA_de_FINANTARE_M9.1 RO 1,448 KB4mn / 2mn
3 Anexa 2 - Model Plan afaceri sM9 1 - 2022 RO 93 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 sM9.1 Stabilirea dimensiunii economice a exploatației RO 56 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 sM9.1 Lista localitati HNV RO 174 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 sM9.1- Anexa I la Tratatul de Instituire al Comunitatii Europene RO 226 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 6 - Contract de Finanțare sM9.1 RO 247 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 7 Fisa Masurii 9 si sM9.1 RO 85 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 8 sM9.1 Lista actelor normative utile sM9.1 RO 99 KB<1mn / <1mn
10 Anexa 9 sM9.1 Declaratie incadrare intrepr in IMM RO 124 KB<1mn / <1mn
11 E.1.2.Fisa de evaluare generala sM9.1 RO 537 KB2mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 




 
Împreună creştem satul românesc.