Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> Zona ITI - Delta Dunării >> sM 6.2 - zona ITI

Submăsura 6.2 - Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale

- Aria de aplicabilitate teritoriul  ITI - Delta Dunării -
 

 

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea facilitării diversificării prin înființarea și dezvoltarea de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă și reducerii sărăciei în spațiul rural.

 

OBIECTIVELE submăsurii 6.2 - zona ITI - Delta Dunării:

· Crearea de noi activități neagricole, în special, pentru fermierii de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor și, în general, pentru micii întreprinzători din mediul rural;

· Diversificarea economiei rurale prin creșterea numărului de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor și crearea de locuri de muncă în spațiul rural;

·Încurajarea menținerii și dezvoltării activităților tradiționale;

 

BENEFICIARII:

· Fermierii sau membrii unei gospodării agricole din spațiul rural, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole pentru prima dată;

· Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;

• Micro-întreprinderi și întreprinderile mici din spațiul rural, care își propun activități non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării sprijinului

• Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de finanțare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii proiectului.

 

 

SPRIJINUL NERAMBURSABIL:

· va fi acordat sub formă de primă în două tranșe astfel: – 70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de finanțare;
– 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a Planului de afaceri fără a depăși 5 ani de la data semnării Contractului de finanțare.

· va fi în valoare de:

– 70.000 Euro/ proiect în cazul activităților de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare și de agroturism
– 50.000 Euro/ proiect în cazul altor activități;

NOTĂ DE CLARIFICARE privind însuşirea Studiului de fezabilitate pentru proiectele depuse în cadrul sesiunii 2017

 

 

INFORMARE privind modalitatea de retragere a Cererilor de finanțare depuse pentru solicitarea de fonduri nerambursabile acordate prin PNDR 2020

 

 

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module online”

 

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

Pentru a putea depune proiectul dvs. în vederea solicitării de fonduri europene nerambursabile prin această submăsură, este necesar, pentru a activa câmpurile aferente acestei alocări, ca în momentul în care completați Cererea de finanțare să bifați căsuța „Aria de aplicabilitate teritoriul ITI, din cadrul secțiunii A „PREZENTARE GENERALĂ”, subsecțiunea A1 „ Măsura.

 

Readucem în atenție faptul că, înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal.

 

Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 

 

Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2018 a Ghidului solicitantului (GS) pentru submăsura 6.2 - „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”, - Aria de aplicabilitate teritoriul  ITI - Delta Dunării - precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.

 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitant sM 6.2 ITI_2018 RO 2,203 KB6mn / 3mn
2 Anexa 1 CEREREA de FINANTARE sM6.2 RO 1,538 KB4mn / 2mn
3 Anexa 2 Model Plan de Afaceri sM6.2 RO 235 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 Contract de Finantare_6.2 ITI RO 335 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 5 Fisa submasurii 6.2 RO 6,215 KB16mn / 7mn
6 Anexa 6.1 Declaratie incadrare in categoria de micro-intreprindere si intreprindere mica RO 143 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 6.2 Declaratie privind respectarea regulii de cumul (minimis) RO 95 KB<1mn / <1mn
8 Anexa 6.3 Declaratia cu privire la neincadrarea in firme in dificultate RO 92 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 6.4 Declaratie ca solicitantul nu a beneficiat de servicii de consiliere pe M 02 RO 41 KB<1mn / <1mn
10 Anexa 7 Lista codurilor CAEN eligibile RO 828 KB3mn / <1mn
11 Anexa 8 Lista codurilor CAEN eligibile numai pentru dotarea cladirilor RO 179 KB<1mn / <1mn
12 Anexa 9 Lista zonelor cu potential turistic ridicat RO 1,258 KB4mn / 2mn
13 Anexa 10 Lista zonelor cu destinatii eco-turistice RO 47 KB<1mn / <1mn
14 Anexa 11 Lista ariilor naturale protejate. RO 3,188 KB8mn / 4mn
15 Anexa 12 Instructiuni evitare conditii artif RO 115 KB<1mn / <1mn
16 Anexa 13 Lista localitatilor eligibile pentru finantare in cadrul sm 6.2 ITI DD RO 61 KB<1mn / <1mn
17 Anexa 14 Model aviz conformitate ITI DD RO 643 KB2mn / <1mn
18 Anexa 15 Lista localitatilor ARBDD RO 77 KB<1mn / <1mn
19 E1.2 Fisa de evaluare generala RO 927 KB3mn / <1mn
20 Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal RO 534 KB2mn / <1mn

 
Împreună creştem satul românesc.