Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> PNDR 2007 - 2013 >> Măsura 122 - Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii

Măsura 122 - "Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii" se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective:
 

a)     Îmbunătăţirea structurii sau refacerea pădurilor slab productive degradate, sprijinirea aplicării programelor de refacere a pădurilor slab productive sau neconforme cu tipul natural fundamental de padure, cum ar fi pădurile de răşinoase din afara arealului natural cu specii adapate mai bine condiţiilor locale şi cu rezistenţă mai bună împotriva factorilor dăunători naturali (doborâturi de vânt, atacuri de insecte etc);

b)    Achiziţionarea de echipamente şi maşini de tăiere necesare pentru realizarea măsurilor tehnice şi a operaţiilor necesare până la vârsta exploatabilităţii (ex. rărituri, elagaj artificial, combaterea bolilor şi dăunătorilor) şi suportul tehnic pentru executarea acestor lucrări (mâna de lucru/servicii);

c)     Achiziţionarea de echipamente şi maşini necesare lucrărilor silvice de exploatare cu impact redus asupra mediului, excepţie făcând echipamentele ce realizează în acelaşi timp exploatarea şi procesarea primară a materialului lemnos – cum sunt harvesterurile - şi care sunt eligibile prin Măsura 123;

d)    Producerea de puieţi forestieri de calitate pentru nevoile proprii prin înfiinţarea de pepiniere când sunt necesare lucrări de împădurire în proprietatea forestieră .

e)     Creşterea numărului de proprietari de pădure care îmbunătăţesc valoarea economică a pădurii la nivel de exploataţie forestieră.

 

Până la începutul lunii martie au fost selectate pentru finanțare 18 proiecte, valoarea fondurilor europene nerambursabile aferentă acestora fiind de 2.513.937 de euro – lista proiectelor selectate pentru finanțare poate fi consultată accesând secțiunea Rapoarte / Rapoarte de Selecție.

De asemenea, au fost încheiate contracte de finanțare pentru 17 proiecte, fondurile alocate pentru aceste contracte fiind de 2.384.188 euro – lista proiectelor contractate poate fi consultată accesând secțiunea PNDR / Beneficiari FEADR.

Pentru proiectele contractate, în urma transmiterii de către beneficiarii PNDR a cererilor de plată, AFIR a efectuat plăți în valoare totală de 1.078.759,71 de euro.
 
Prin măsura de finanțare 122 - Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii,  AFIR a primit și a evaluat 20 de dosare de cereri de finanțare pentru proiecte de investiții in valoare de 3.011.934 de euro.
 
VEZI MAI JOS INFORMAȚII, GHIDUL SOLICITANTULUI ȘI ALTE  DOCUMENTE SPECIFICE MĂSURII


 
 


 
Cererea de Finanţare trebuie deschisă cu Adobe Acrobat Reader versiunea 11, iar sistemul de operare al calculatorului personal recomandăm să fie Windows XP sau Windows 7!
În cazul în care aveţi o altă versiune de Adobe Acrobat Reader, vă sfătuim ca înainte de instalarea versiunii 11 de pe pagina oficială de internet a AFIR (www. afir.info) să dezinstalaţi mai întâi versiunea dumneavoastră şi după aceea să instalaţi versiunea disponibilă pe site. Pentru a vizualiza versiunea dumneavoastră de Adobe Acrobat Reader, accesaţi meniul Help -> About Adobe Reader.Puteti vizualiza VARIANTA FINALĂ a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 122, precum şi Anexele aferente acestuia, descărcând documentele de mai jos.
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 GHIDUL SOLICITANTULUI pentru Masura 122 versiunea 01 RO 617 KB2mn / <1mn
2 ANEXA 1 - CEREREA DE FINANTARE pentru Masura 122 - V2.10 RO 2,194 KB6mn / 3mn
3 Anexa 2 - PROIECTde IMPADURIRE RO 27 KB<1mn / <1mn
4 Anexa 3 - MEMORIU JUSTIFICATIV RO 126 KB<1mn / <1mn
5 Anexa 4 - STUDIU de FEZABILITATE RO 104 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 - DECLARATIE SEF OCOL SILVIC RO 27 KB<1mn / <1mn
7 Anexa 6 - CONTRACTUL de FINANTARE M122 si ANEXELE specifice_noiembrie_2014 RO 2,049 KB5mn / 3mn
8 Anexa 8 - FISA MASURII 122 - PNDR v.07 RO 151 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 9 - ACTE NORMATIVE utile RO 45 KB<1mn / <1mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.