Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM 6.4 - Modernizare activități neagricole

Submăsura 6.4 - Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole (click pe titlul submăsurii pentru Ghidul sintetic)

   

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijin pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici din mediul rural, care își creează sau dezvoltă activități non-agricole în zonele rurale.

 

OBIECTIVELE submăsurii 6.4.
· Stimularea mediului de afaceri din rural, contribuind la creșterea numărului de activități non-agricole desfășurate în zonele rurale;

· Dezvoltarea activităților non-agricole existente; crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale și diminuarea disparităților dintre rural și urban;

 

BENEFICIARII:

· Micro-întreprinderile și întreprinderile mici existente, din spațiul rural;
· Micro-întreprinderile și întreprinderile mici nou-înființate, din spațiul rural, care fac dovada cofinanțării;
•Fermierii sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în microîntreprinderi și întreprinderi mici;

 

Valoarea SPRIJINULUI NERAMBURSABIL va fi de maxim 90% din costul total al proiectului

• nu va depăși 200.000 Euro/ beneficiar pe 3 ani fiscali;

• va respecta prevederile Regulamentului 1407/2013 cu privire la sprijinul de minimis

 

NOU Notă de clarificare privind încadrarea corectă a activității propuse spre finanțare de către o întreprindere care achiziționează ATV-uri sau SSV-uri (ATV-uri sportive) în scopul închirierii acestora către turiști

 

 

INFORMARE privind completarea în Cererea de finanțare a informațiilor referitoare la contul bancar

 

Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module online”

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

Readucem în atenție faptul că, înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal.

Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 

Beneficiarii submăsurii 6.4 vor folosi formularele de plată (Anexa 4) care sunt publicate în cadrul secțiunii Tipizate (click). Acestea vor trebui să fie valabile la data depunerii Cererilor de plată.

 

Puteți vizualiza mai jos VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2021 a Ghidului solicitantului (GS) pentru submăsura 6.4 - „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

 
 
Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului pentru sM 6.4 - 2021 RO 1,512 KB4mn / 2mn
2 Anexa 1 - CEREREA de FINANTARE sM 6.4 - 2021 RO 1,619 KB4mn / 2mn
3 rar Anexa 2 - Studiul de Fezabilitate RO 437 KB2mn / <1mn
4 Anexa 3 - Contract de Finantare_2022 RO 337 KB<1mn / <1mn
5 docx Anexa 3 - Contract de Finantare RO 97 KB<1mn / <1mn
6 Anexa 5 - Fisa submasurii 6.4 RO 3,203 KB8mn / 4mn
7 rar Anexa 6 - Declaratii pe propria raspundere RO 136 KB<1mn / <1mn
8 docx Anexa 7 - Lista codurilor CAEN eligibile pentru finantare in cadrul sM 6.4 RO 93 KB<1mn / <1mn
9 Anexa 8 – Lista codurilor CAEN eligibile numai pentru dotarea cladirilor RO 173 KB<1mn / <1mn
10 docx Anexa 9 - Lista zonelor cu potential turistic ridicat RO 59 KB<1mn / <1mn
11 Anexa 10 - Instrucțiuni privind evitarea crearii de conditii artificiale in accesarea PNDR 2014-2020 RO 103 KB<1mn / <1mn
12 docx Anexa 11 - Lista localitatilor din teritoriul ITI-DD RO 29 KB<1mn / <1mn
13 Anexa 12 - Model aviz de conformitate cu Strategia ITI-DD RO 643 KB2mn / <1mn
14 docx Angajament privind utilizarea cofinantarii private RO 38 KB<1mn / <1mn
15 E1.2 - Fisa de Evaluare Generala a proiectului aferent sM 6.4 RO 1,253 KB4mn / 2mn

Caută:

Autentificare:
E-mail:
Password:

 
 
Împreună creştem satul românesc.