Sunteţi aici: Acasă >> Informatii Generale >> PNDR >> Investitii prin PNDR >> sM17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor

Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor - click pentru Ghidul Sintetic
   

SCOPUL acestei submăsuri este: 

- încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă;

- stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.

 

 

OBIECTIVE:

Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” se încadrează, conform prevederilor art. 36 şi 37 din Regulamentul nr. (CE) 1305/2013, cu modificările și completările ulterioare, în măsura 17 „Gestionarea riscurilor” şi contribuie la domeniul de intervenție DI 3B „Sprijinirea gestionării şi prevenirii riscurilor la nivelul exploataţiilor”.

 

 

BENEFICIARII:

Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi.

 

 

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

• 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.

 Pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de depunere on-line a Cererii de finanțare, trebuie să folosiți browserul Internet Explorer, Versiunea 11.

 

Pentru a nu întâmpina probleme în completarea Cererii de finanțare sau a formularelor de plată în format PDF, este obligatorie utilizarea ACROBAT READER și să urmați pașii de mai jos:

- Identificați Cererea de Finanțare sau formularul dorit și salvați-l pe calculatorul dumneavoastră.

- Deschideți cu Acrobat Reader DC sau cea mai nouă versiune - pe care o puteți descărca gratuit la adresa - http://get.adobe.com/ro/reader/ .

- Formularul poate fi completat și ulterior tipărit în vederea semnării; puteți salva formularul pentru completări ulterioare.

 

 Dacă apar probleme la descărcarea Cererii de Finanțare sau a formularului dorit faceți click aiciUtilizarea oricărui alt software la completarea informaţiilor din formularele în format .pdf poate duce la apariţia unor erori la depunerea formularelor, uneori, chiar la imposibilitatea depunerii acestora.

 

 În cazul în care observați erori de funcționalitate a Cererii de finanțare, vă rugăm să ne semnalați acest lucru pe adresa de e-mail relatii.publice@ afir.info sau direct prin aplicația „Asistență module on-line”

   

 

 

Înainte de a depune în format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastră, vă rugăm să verificați dacă acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal. Acest lucru este foarte important în vederea evitării disfuncționalităților care pot apărea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor menționate, care, după depunere, generează erori în sistemul electronic automat și duce la blocarea evaluării proiectului depus în diverse etape ale acestuia.

 

 
Puteți vizualiza mai jos CENTRALIZATOARELE cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1
 
 
 
 

 

ATENȚIE! Vă reamintim faptul că pentru un Contract de asigurare încheiat cu o societate de asigurare, solicitantul trebuie să depună o singură Cerere de finanțare, indiferent de numărul culturilor asigurate prin respectivul contract.

 

 
Pentru Sesiunea 4/ 2022 aferentă submăsurii 17.1,  prevederile Ghidului solicitantului nu se modifică  față de cele din Ghidul valabil pentru Sesiunea 3/ 2021 a acestei submăsuri.
 
 
Puteți vizualiza VARIANTA aplicabilă în sesiunea 2022 a Ghidului solicitantului (GS) precum și Anexele aferente acestui Ghid, descărcând documentele de mai jos.
 
 
Anexa 4 - „Formulare de plată” poate fi consultată/ descărcată din cadrul secțiunii Tipizate

 

 

Nr. Crt.Tip documentNume documentLimbă documentDimensiune documentDurată descărcare la 56K / 128KDescărcare
1 Ghidul Solicitantului sM 17.1 - 2022 RO 470 KB2mn / <1mn
2 Anexa 1 - Fisa masurii 17 RO 153 KB<1mn / <1mn
3 Anexa 2 - Cerere de Finanțare sM17.1 RO 1,161 KB3mn / 2mn
4 Anexa 3 - Decizie de finantare RO 155 KB<1mn / <1mn
5 Anexa nr 5 - Lista riscurilor eligibile RO 52 KB<1mn / <1mn

 
Împreună creştem satul românesc.